Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nden Öğrencilere Orman Yangınları Eğitimi

03.04.2024 10

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, yangınların önlenmesi ve kontrol altına alınmasında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla 2024 yılı yangınla mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, okulumuz öğrencilerine yönelik orman yangınları konusunda önemli bir eğitim gerçekleştirildi.

Yangınla mücadelede önleyici ve koruyucu tedbirlerin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eğitimde, öğrencilere yangın çıkış nedenleri, yangınla mücadele teknikleri ve yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında bilgiler aktarıldı. Eğitim, uzman eğitmenler tarafından interaktif bir şekilde gerçekleştirilerek öğrencilerin konuya aktif katılımı sağlandı.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin yangınların önlenmesi ve etkilerinin minimize edilmesinde önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Eğitimin, gençlerin bilinçlenmesi ve yangınla karşı karşıya kaldıklarında doğru ve etkin bir şekilde tepki vermelerini sağlamak adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.

Okul yönetimi olarak, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin güvenliği ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri için yapılan bu tür eğitimlerin önemini bir kez daha vurguluyoruz. Yangınla mücadelede bilinçli ve hazırlıklı olmak hepimizin sorumluluğunda.

03-04-202403-04-2024